Skip to content

Intalnire cu primavara

06/04/2009

Aici primavara vine repede, intai vezi migdalii infloriti, pe urma auzi cantatoarele de peste mari si tari. La urma infloresc niste copaci magnifici inruditi cu acacia ce fac niste ciorchini liliachii spectaculosi. Ieri a fost prima oara cand am iesit sa vad primavara, sa ma bucur de ea. Migdalii au deja fruct verde, inca o saptamana-doua si se poate manca miezul alb, ciorchinii au disparut si ei de pe acacia, in schimb cat vechi cu ochii se intind lanuri de grau si verdeata cruda de primavara. Livada cu maslini din poza m-a aluat cu totul pe neasteptate, am tipat de-a adreptul in masina cand am trecut pe langa ea, am oprit si am zbughit-o inapoi sa fac poze. Cand am repornit la drum am avut o surpriza si mai mare: un cameleon verde se caznea sa treaca strada. Am oprit si am iesit iar, chiuind, in sosete, sa-l ajut. Cata frumusete mi-a fost dat sa vad, si cate aventuri imi pare ca am trait ieri! Primavara e un anotimp efemer aici, plantele se succed intr-o explozie de frunze, boboci, flori si fructe, de spaima arsitei care parleste totul vara, pana la venirea urmatoarei invieri.

img_24631

Anunțuri
2 comentarii leave one →
 1. 11/04/2009 9:55 am

  si la noi au inflorit zarzarii si magnoliile
  primavara vine la intalnire cu sufletul omuletului doritor de culoare, si eu abia astept sa plec sa cutreier dealurile, nu cred ca voi intalni atata frumusete dar. dar in sfarsit
  vin Floriile vacanta de Paste, mai stai cu noi primavara 🙂 la taclale

 2. jurnalderasfat permalink*
  11/04/2009 2:44 pm

  Stai sa mesteresc la poza cu cameleonul, sa-l vezi si pe el ce verde era el, bezmetic in mijlocul soselei, auzi la el, sa traverseze strada de unu’ singur!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: