Skip to content

Saschiz

19/08/2009

Ma frapeaza imediat frumoasa turla a bisericii, facuta dupa asemanarea celei din Sighisoara si de acelasi mester, dupa cum mi se spune ulterior. La Saschiz, surpriza mare, exista un birou de informatii turistice. Ei, asa ceva foarte rar iti e dat sa intalnesti in Romania. Intru degraba si am o surpriza si mai mare. Incaperea e ticsita de pliante informative in romana, engleza si germana despre pensiuni turistice, ferme ecologice din zona si mai ales activitati la care pot participa turistii, precum mulsul oilor, prepararea casului, facutul painii in test, albinaritul, prepararea gemurilor si cate si mai cate. In drepata mea rafturile sunt pline de gemuri de rubarba, corcoduse, macese, ceaiuri de soc, tei si menta, sosoni si sosete impletite de localnice.

Vanzatoarea, o doamna plina de solicitudine, ne-a spus, dupa cumpararea biletelor, ca mai trebuie sa asteptam inca 10 minute pana la urmatoarea vizita in cetate. Desi nu erau alti turisti si teoretic am fi putut intra atunci, mi-a placut fantastic de mult aceasta disciplina nemteasca si respectare a regulilor.  

Cetatea este si ea bine intretinuta si renovata, cu bani de altundeva, nu de la Ministerul Culturii si Cultelor. Citesc brosurile si vad ca zona este cuprinsa intr-un program pilot al Fundatiei ADEPT care incurajeaza protejarea biodiversitatii si obtinerea de beneficii in folosul comunitatii locale, prin turism.

Saschizul a fost o surpriza de proportii, cel mai bine organizat punct informativ asupra ofertei zonei, plin cu lucruri de interes pentru turisti.  

www.fundatia-adept.org

www.discovertarnavamare.org

Sosoni

Dulceturi tarnavene

Turnul Saschiz

Anunțuri
One Comment leave one →
  1. 26/04/2011 6:49 pm

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: