Skip to content

Cele mai frumoase poze

22/02/2010

Ca în orice periplu, cele mai frumoase sunt gesturile nematerializate, cuvintele nespuse și pozele nefacute, iar mie mi se perindă prin fața ochilor acestea de pe urmă. E zi de sărbătoare și o țărancă musceleancă unscățivă și adusă de mijloc face pași mărunței spre casă. Poartă un costum popular fabulos, alb cu verde. E prea târziu după ieșirea de pe Transfăgărășan și nu avem încă cazare, nu nepuntință să  ne întoarcem din drum să o imortalizez.

Case țărănești vechi și părăsite, uitate de vreme și de orășenii scăpărați, cu îmbietoare cerdacuri brîncovenești. Ogrăzi de oameni așezați și gospodari cu cerdacuri căscate ca după ajutor acum.

Un țăran mamureșean merge agale pe lângă o bicicletă, trebuie că vine de la strânsul fânului. Trece pe lângă o restenire, se oprește, își descoperă capul, face cu evlavie o cruce cu gandul la Cel Răstignit. Abia apoi își continuă drumul. 

Din pasul Șetref coboară caiere moi de aburi peste dealurile din vale. O țărancă cu cătrințe și opinci merge la câmp, are de împrăștiat brazde, că omu-i e de când la coasă.

Drumul spre Poienile Izei șerpuiește printre fânațe îngrădite, dealuri cu căpițe de fân și cîmpuri de porumb, se aude necontenit un șipot dintre răchiți și bătut de coase. O țărancă îmbrobodită la spate, în cămeșe albă de in încinsă la brâu merge cu un sufertaș de email. La drumul de întoarcere, aceeși tărancă șade cu omul ei la umbră în fânață, i-a adus merindea de dimineață. Toate au amuțit, până și hâșâitul coase în iarbă.

Anunțuri
2 comentarii leave one →
 1. firisordefirdeiarba permalink
  07/03/2010 12:50 pm

  Uite aici ce-am gasit pentru tine:
  http://www.trilulilu.ro/alonewolf/ccdb525c7c38fe

  natura prinde din nou viata
  Sa ai o primavara plina de farmecul celor inca nevazute, inca nespuse, dar dorite!!!

  • jurnalderasfat permalink*
   07/03/2010 8:14 pm

   Multumeeeeeesc, ce frumoasa surpriza! Cand apar ghioceii si anglicii sa-i imbratisezi cu drag din partea mea. Te pup tare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: