Sări la conţinut

Fuiorul de praf

11/07/2010

Mare minunăție mi-a fost dat să văd astăzi. Sincronizarea momentului cînd am ieșit pe balcon și a celui cînd vântul s-a pornit din senin pe terenul viran din spatele blocului a fost absolut sublim de perfectă. M-am trezit că mă mir cu voce tare: „Da’ oare de unde s-o pornit și vântu’ asta pe o așa caniculă, ca nici frunza nu mișcă în copac. Nici n-am apucat sa-mi termin bine propoziția când spre uimirea mea și sub ochii mei mirați, praful s-a apucat să se inalțe ca un văl și să danseze ca un apucat, dezlipindu-se de pamânt și angrenând în furia lui alte milioane de particule de colb. In câteva clipiri de ochi s-a lovit de o mașină, ca mai apoi să se formeze într-un fuior absolut perfect ca o coloană de fum de 10 metri. Am alergat să înșfac aparatul foto, dar exact când am revenit s-a dezintegrat sub ochii mei ca si cum nu ar fi existat niciodata. Viteza cu care s-a destrămat m-a lasta mută. Sunt tare înciudată că nu mi-a lăsat răgazul să-l fotografiez, poza pe care am gasit-o pe net sa ilustreze fenomenul nu seamană nici pe departe cu perfecțiunea vârtejului „meu”.

5 comentarii leave one →
  1. 11/07/2010 2:57 pm

    vartej de praf in vant, e asa cald acolo la tine?
    data viitoare il prinzi de-un capat, asa uimita cum esti il impletesti cu postari frumoase
    dansezi cu vantul in plete si…….vartej in ganduri

    O duminica minunata!

    • jurnalderasfat permalink*
      12/07/2010 8:41 am

      🙂 e cald rau, nu am vazut in viata mea o asa frumusete, zbenguieli de praf da, fuioare niciodata. Ma pregatesc incet de venit, iu-hu! Pup.

  2. 12/05/2011 10:07 pm

    Mi-ar plăcea să mai scrieţi, aveţi un farmec aparte!

    • jurnalderasfat permalink*
      13/05/2011 7:12 am

      Multumesc, Aurelia draga, dar te rog, ne tutuim :). As vrea si eu sa mai scriu, mi-au ramas inca multe calatorii dragi de trecut in revista, dar deocamdata astept sa mi se nasca pruncul 🙂

  3. 13/05/2011 8:44 am

    Ei, atunci cu bucurie să le primim pe toate :)!

Lasă un comentariu